Nyheter.

2021-10-15 09:40
Puffetikett
Dagens ETC

Hurra! Dagens ETC ökar – igen

Dagens ETC når varje dag 72 000 personer, visar en ny räckviddsrapport från ­oberoende Orvesto. Läggs även sajten och appen till handlar det om 120 000 personer som tar del av ­journalistiken.

– Vi har som uttalad ambition att bli dubbelt så stora. Det här tar oss närmare det målet, säger chefredaktör Andreas Gustavsson.

På ett år har Dagens ETC:s räckvidd alltså ökat med 32 procent, enligt senaste Orvesto-mätningen. Det gäller då bara tidningsvarianten. Utöver det finns nyhetssajten och appen.

– Det tar oss till 120 000 personer, säger chefredaktör Andreas Gustavsson.

– Det är ju egentligen en otrolig siffra, speciellt för en dagstidning som startades så sent som 2014.

Idag släpps mätningen från Orvesto. Nyligen kom även beskedet att Dagens ETC har nominerats till att vinna Årets tidskrift.

– Jag tror inte att det här är en slump. Vi har satsat på journalistiken, med hjälp av fler prenumeranter och den pågående insamlingen. Det vi ser är resultatet. Många vill läsa våra artiklar, många tipsar sina bekanta om Dagens ETC. Journalistiken är den sten vi slänger i vattnet, nu är det ringarna som sprider sig utåt, för att använda en trubbig metafor.

Hur glad är du idag?

– Mycket. Det här är en bekräftelse, inte bara för anställda på Dagens ETC, utan också för alla prenumeranter som engagerat sig och fungerar som våra bästa ambassadörer. Vi har verkligen Sveriges största redaktion. Så känns det. Som att vi är drygt 13 000 som tillsammans gör den här tidningen.

Inga orosmoln?

– Igår tillsattes en ny utredning om presstödet. Vi kan få en blåbrun regering som starkt ogillar fria medier med vänsterperspektiv. Som sagt, det här är ett steg närmare målet som fortfarande är 20 000 prenumeranter, vilket borde betyda runt 200 000-250 000 i daglig räckvidd. Dagens ETC ska bli så stabil att den står stadigt oavsett vad politiker hittar på.