Ledare. Nabila Abdul Fattah.

2014-01-14 10:05
Att Kent Ekeroth är bästis med Avpixlat verkar inte störa SD-väljarna.
Att Kent Ekeroth är bästis med Avpixlat verkar inte störa SD-väljarna.

"SD:s väljare är inte hjärntvättade offer"

Tipsa om artikeln via e-post

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Efter det kom ut att SD-topparna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Cristian Westling sprang runt med järnrör på Stockholms gator och kallade folk för babbe och hora, så var vi en hel del antirasister som var lättade. Ja, inte lättade att riksdagsledamöter beväpnade sig med järnrör. Men vi såg detta som en ögonöppnare för alla SD-väljare som kanske inte visste, eller kanske glömt bort vilka Sverigedemokraterna är och vad dom verkligen står för. Äntligen, tänkte vi! Detta var skandalen som skulle få Sverigedemokraternas nya polerade yta att falla snabbare än de kunde säga ”massinvandring”. 

Så vart ju inte fallet. Tvärtom så växte dom bara efter den skandalen. Konstigt, tyckte vi antirasister. 

Därefter staplades skandal efter skandal på SD-högen. Kent Ekeroth hade både hjälpt till att finansiera och gett redaktionella tips och åsikter till hatsajten Avpixlat där man bland annat hängt ut både barn och oliktänkare. Därefter visade det sig att kommentarsfälten på Avpixlat kryllade av folkvalda SD-politiker som bland annat skrivit ”Det är bättre att beväpna oss etniska Svenskar. Helst med Glock 17 för oss herrar och Glock 19 för damerna. Så vi kan skydda oss mot berikarna”.

”Nu då!” tänkte vi antirasister. Nej, inte då heller.

Och häromdagen skrev SD:s vice ordförande i Kalskrona Michael Hess att ”våldtäkt är djupt rotad i islamsk kultur”. Linus Bylund, Jimmie Åkerssons stabchef nickar instämmande och kallar det inte alls rasistiskt. Han väljer istället att klassa påståendet som fakta och säger att det faktiskt står så i Koranen. Något som han sedan förnekar att han sagt med förklaringen att han aldrig läst Koranen. 

Och återigen sitter vi nu här. Vi goda antirasister som tror att alla stackars förvirrade SD-väljare kanske nu, äntligen kommer förstå vilka rasister Sverigedemokraterna faktiskt är.  Nu går det ju faktiskt inte att blunda längre. Vad Sverigedemokraterna står för kan faktiskt inte bli tydligare. 

Men sedan, kommer vi återigen att bli chockade när vi märker att väljarstödet inte minskar. Och jag undrar då. Vi sitter och väntar på att SD-väljare ska öppna ögonen och inse, men det känns som att vi antirasister är de som är blinda. Det är nog vi som inte ser. 

Har vi någonsin tänkt att detta kanske är en medveten strategi från SD-toppen att ständigt försöka trycka fram gränserna för vad som är ”demokratiskt beteende” genom dessa utspel och skandaler?

Har vi någonsin tänkt att detta kanske är exakt det beteendet som man vet att väljarna vill ha? Att de inte alls är förvirrade, hjärntvättade offer som bara råkade falla in i SD:s famn? Att de inte alls behöver upplysas av media om vilka rasister som sitter i riksdagen? 

Och vi. De goda antirasisterna, som gång på gång hoppas på att nästa skandal ska vara spiken i kistan för SD har kanske inte insett att detta beteende är precis vad deras väljare har investerat i. 

Vi kanske har tänkt helt fel. Vi har suttit och väntat på att SD-väljare ska vakna och känna kaffedoften. Men det är nog vi som fortfarande sover.

Tipsa om artikeln via e-post
Nabila Abdul Fattah
Nabila Abdul Fattah 

Verksamhetsledare för ungdomar i Skärholmen. Skriver krönikor i Dagens ETC var fjärde vecka.