Serie.

2017-09-27 18:00

Vilken porr tittar ­heterokillar helst på?

Karina Bäckström svarar: Dessa sökord är de vanligaste. 

Fråga: Hej Karina! Jag har en fråga som har upprinnelse ur en fråga som har vuxit och blivit ett gigantiskt problem i vår familj.

Frågan är hur många procent av den manliga heterosexuella vuxna befolkningen (uppskattningsvis) som skulle välja om de fick frågan ”om du skulle titta på en porrfilm själv, vad skulle du titta på?”:

1. En vacker masturberande kvinna?

2. Ett par som har sex?

3. En vacker man som masturberar?

4. Två män som har sex?

Jag vore oändligt tacksam för ett ungefärligt svar. Om du kan svara så ska jag skicka en fortsättning om vad som blivit problem i vår familj.


KOM TILL BOKMASSAN!

ETC och Leopard arrangerar 29 och 30 september Bokmassan (Heden, Göteborg). Massa författare, massa böcker – och inga högerextremister.

Här hittar du all information om evenemanget.


Svar: Det går inte att ge ett absolut sant svar på er fråga men via statistik kan man i alla fall få en fingervisning. I de undersökningar jag tagit del av är det dock inte specificerat om personerna i filmerna bedöms vara vackra, vilket är ett kriterium i era svarsalternativ.

Tittar man på pornhub.com/insights så finns där en hel del statistik om deras tittare, bland annat vad de har sökt efter och vilka kategorier som är populärast. Det finns information uppdelad efter vad olika kön föredrar samt även uppgifter rörande olika länder och regioner. Men allt detta gäller alltså endast för pornhubs användare.

Jag har tittat på en undersökning där de har sammanställt dels vilken kategori som är populärast att klicka på, dels vilka ord som oftast förekommer vid sökningar. Sammanställningen är i denna undersökning uppdelad efter en binär ­föreställning om kön och man jämför kvinnor och mäns preferenser. Det framgår inte tydligt om de avser enbart heterosexuella som du efterfrågade. Det finns dock andra undersökningar som tittar mer specifikt på ”gay searches” och då ser alternativen annorlunda ut.

När det gäller vilken ­kategori gruppen män främst klickar på är ordningen: teen på första plats, milf (mothers I’d like to fuck) på andra och mature kommer på en tredjeplats. Först på sjunde plats kommer gay (male). Vid fri sökning är även där teen på första plats och milf på andra. På tredje plats kommer mom och på fjärde step mom.

Detta svarar dock inte helt på din fråga eftersom det inte framgår hur personerna i de olika kategorierna ser ut samt om de har sex med någon/några andra eller om de masturberar.

Viktigt att komma ihåg är också att fantasier, vare sig det gäller sexfantasier vi tänker fram själva eller om vi läser/tittar på en film, inte behöver ha någonting med vad vi faktiskt vill leva ut i verkligheten att göra.