Kultur & Nöje.

2017-09-28 17:02
Bild: Lars Pehrson/TT

Gudrun Schyman: ”Jag skulle behöva kramas hela dagarna”

5 frågor till Gudrun Schyman (Fi), som håller homeparty i Bok­massans jättelika cirkustält i helgen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Hur cirkusanpassar man ett homeparty?

– Det är jag som är cirkusartisten! Annars blir det nog inte så stor skillnad mot hur det brukar vara. I slutet av förra valrörelsen hade jag ännu större publiker – bland annat höll jag ett jättemöte i Vitabergsparken i Stockholm.


KOM TILL BOKMASSAN!

ETC och Leopard arrangerar 29 och 30 september Bokmassan (Heden, Göteborg). Massa författare, massa böcker – och inga högerextremister.

Här hittar du all information om evenemanget.


På Bokmassan ska du också prata med författaren Maria Sveland under rubriken ”Älskad och hatad feminist”. Vem av er är den älskade och vem är den hatade?

– Haha. Båda två möter bägge reaktionerna, men jag tror att Maria Sveland får ta emot mer hat och hot än jag får. Jag personligen får faktiskt inte ta emot så mycket hat och hot längre, för syftet med att hålla på så är ju att försöka tysta personen, och det är ingen som tror att jag kommer att tystna längre, haha. Jag hållit på så länge.

Vilken kulturpersonlighet hoppas du på att få krama om på Bokmassan?

– Å det är så många som gör bra saker, jag tror att jag skulle behöva kramas hela dagarna! Tyvärr ska jag ärligt säga att jag inte har så bra koll på vilka andra som ska dit. Men jag tror att det är väldigt viktigt att vi visar varandra uppskattning, vi som håller på och kämpar mot de mörka politiska krafterna.

Vad läser du just nu?

– ”Absolut svensk. En id-handling” av Soran Ismail. Den baseras på SVT-serien ”Sorans krig”, där Soran Ismail och hans familj återvänder på besök till Irak. Boken är väldigt bra, han har ett sätt att beskriva verkligheten, sina egna tankar och det han utsätter sig för på mycket gripande sätt.

Har du något du vill skicka med till de läsare som inte kan komma till homepartyt i Göteborg?
– Ni kan köpa boken ”Homeparty med Gudrun Schyman”! Serietecknaren Ellen Ekman har gjort en fantastisk bok utifrån mina homeparties. Den är superbra, på pricken!

 

Kommer till Bokmassan

Gudrun Schyman.

Partiledare i Feministiskt initiativ.

Aktuell med boken ”Homeparty med Gudrun Schyman”: ”Serietecknaren Ellen Ekman har gjort en fantastisk bok utifrån mina homeparties. Den är superbra, på pricken!”

Gudrun Schyman medverkar i två punkter på Bokmassan, båda lördag den 30 september:

12.00–12.30 Älskad och hatad feminist – Maria Sveland, Gudrun Schyman

13.00–14.00 Homeparty (1 tim) – Gudrun Schyman, Ellen Ekman.