Fotboll.

2016-08-19 08:44
”Låt mig ställa en motfråga: Funkar det med en ­kvinnlig förbundskansler i Tyskland? Angela ­Merkel styr ju ett helt jävla land.”  När en reporter 2014 undrade om det skulle fungera att träna Kalmars herrar. Bild: Björn Lindgren/TT
”Låt mig ställa en motfråga: Funkar det med en ­kvinnlig förbundskansler i Tyskland? Angela ­Merkel styr ju ett helt jävla land.” När en reporter 2014 undrade om det skulle fungera att träna Kalmars herrar.

5 klassiker från Pia Sundhage

Tipsa om artikeln via e-post

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

”Det är nog för mig att säga att för mig är inte Vita huset någon ­intressant eller rolig plats. Vad ska jag där och göra?”

När hon 2008 förklarade varför hon inte följde med sitt dåvarande landslag, USA, till Vita huset där George W Bush skulle tacka dem för vunnet OS-guld.

”Vi har lagt till rikedom i värderingar, vi står i större utsträckning för fair play, det är mindre fusk i damfotbollen. Det har med värderingar att göra.”

När hon i Dagens ETC för två år sedan jämförde dam- och herrfotboll, något hon tycker att man ska göra.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


”Det kanske inte var så vackert, men det skiter ju jag i. Jag ska åka till Rio, hon ska åka hem.”

När hennes landslag just slagit ut USA i kvartsfinalen, vilket fick den amerikanska målvakten Hope Solo att kalla svenskarna för ett ”gäng fegisar” på grund av defensiv taktik.

”Jag tänker på när jag ­började spela fotboll, och tjejer inte fick spela fotboll. Helt plötsligt står jag här som förbundskapten för det svenska damlandslaget och skriver historia. Det är lite trevligt.”

När hon intervjuas direkt efter att Sverige i sista omgången av straffläggningen slagit ut hemmanationen Brasilien.

Tipsa om artikeln via e-post