Klimat.

2019-05-21 13:53
Foto: Shutterstock
Puffetikett
Dagens ETC

30-åringen en större klimatbov än 90-åringen

Hur stora utsläpp har skett under min livstid? En uträkning från Global carbon project visar hur vår ålder hänger ihop med de globala utsläppen av växthusgaser. 

Har du levt i 30 år? Då har du redan hunnit leva under den period då över 50 procent av växthusgaserna släppts ut. Är du dubbelt så gammal däremot, har utsläppen inte varit dubbelt så stora – under din tid i livet har drygt 80 procent av utsläppen skett.

Därefter planar det ut ordentligt, utsläppen har inte varit mycket större varken under 90-åringen eller 100-åringens tid i livet. En graf från Global carbon project gör det tydligt att det är vi som lever nu som har orsakat de största utsläppen.

800dagar

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter