Inrikes.

2014-01-20 10:33

Webbsuccé för Dagens ETC

Tipsa om artikeln via e-post

Det är stort att Sverige får en ny dagstidning – och det är inte bara vi själva som tycker det. Närmare 160 000 personer har surfat in på etc.se i veckan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Förra veckan var allt annat än ordinär. I måndags lanserade vi Dagens ETC, den nya dagstidningen. Sedan dess har det varit fullt upp. Självklart med att göra tisdagens tidning, och onsdagens, och torsdagens ...

I onsdags lanserade vi en ny sajt, som i veckan har haft nära 160 000 unika besökare. Maria Svelands text om Fittstim – min kamp är också vår mest delade någonsin på Facebook. I skrivande stund har 27 000 personer delat den.

Det har varit en intensiv vecka. Men i fredags firade vi. Tack alla som kom! Bilder från festen på Kägelbanan kommer inom kort.

Nu är det läge att sammanfatta veckan, varför inte med de inslag/artiklar som andra medier gjort om Dagens ETC:

• Godmorgon Sverige

• Ekot

• TT

• HD

• GP

• SVT

• Expressen kultur

• P1 Medierna

Det har varit både ros och ris. Som det ska vara. Vi vill ha kritik, särskilt av er som läser.

Själv vaknade jag i måndags till en mindre imponerad recension i DN Kultur. Som tycker att första numret av Dagens ETC saknade egna nyheter. Nja. En seriös politisk diskussion med Stefan Löfven har i alla fall i min bok nyhetsvärde. Plus att vi lyckades få en röst inifrån Svenska Motståndsrörelsen. Plus att vi kunde berätta att Sverige bränner mer kol.

Men så är det. Dagstidning betyder att fler läser, att fler tycker, att fler har invändningar. I grunden är det positivt. Dagens ETC når ut. Det är direkt en påtaglig förändring.

Samtidigt har inte allt gått smärtfritt. Första veckan fick inte alla prenumeranter sin tidning. Det är såklart en stor besvikelse även för oss som har kämpat för att den här tidningen ska bli verklighet. Vi arbetar nu intensivt med att rätta till problemen, och beklagar verkligen att vissa blivit utan. För alla sådana här problem kan ni kontakta kundtjanst@etc.se.

Tipsa om artikeln via e-post