Inrikes.

2014-02-05 15:23
  • Peter Graf tjänar 155 000 i månaden – en  ökning med 19 000 jämfört med förre vd:n – och skulle få nära fyra miljoner om han avgick. Bild: Flickr
    Peter Graf tjänar 155 000 i månaden – en ökning med 19 000 jämfört med förre vd:n – och skulle få nära fyra miljoner om han avgick.
  • Peter Graf började som vd oktober 2013.
    Peter Graf började som vd oktober 2013.

Vd:ns avgångsvederlag äter upp besparingen på personal

Tipsa om artikeln via e-post

För två år sedan lämnade Tiohundras tidigare vd Lars Skoglund sin post. Sedan dess har hans avgångsvederlag kostat bolaget fem miljoner. Det är samma summa som bolaget nu sparar in genom att låta sin personal arbeta hårdare.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Tiohundra räknar med att spara in fem miljoner på att låta sina anställda arbeta fyra extra timmar i månaden utan betalning. Samma summa har bolaget betalat i kostnader för den avgående vd:n enligt årsredovisningen från 2012. Det innebär att bolaget, som är offentligägt, redan skulle ha kunnat spara in dessa pengar med ett mindre generöst vd-avtal.

– Jag visste inte att det var samma summa, men jag tycker att det är jättehemskt eftersom vi är flera stycken här som får gå ner i lön, säger undersköterskan Bibbi Carlsson.

– Det visar också skillnaden i hierarkin. När vi som är personliga assistenter blir av med jobbet har vi ju inte mer än tre månader på oss att hitta nytt. Det händer ofta när brukaren dör.

”Inget med vår situation att göra”

Tiohundras vd Peter Graf tycker att siffrorna inte går att ställa mot varandra. Han förklarar att krisen i beror på att utgifterna ökar snabbare än intäkterna, inte på engångssummor som avgångsvederlag.

– Avgångsvederlaget handlar om att man har haft ett avtal med vd och sedan har det sagts upp. Då får man betala det man har kommit överens om. Det har inget med vår nuvarande ekonomiska situation att göra. Avtalen vi hade med Kommunal var mer generösa än övriga aktörers och vi såg här en möjlighet att spara pengar.

Men om du själv avgår så har du ju ett liknande avtal som tidigare vd. Då skulle ju det som sparas in på lönerna nu läggas på ditt avgångsvederlag i stället för att rädda ekonomin i bolaget. Är det inte riskabelt för bolaget att ha sådana vd-avtal?

– Jag vet ingen vd som har samma anställningstrygghet som andra löntagare. Vår anställning kan sluta när som helst. Då behövs avgångsvederlaget som en säkerhet.

Tiohundra är ett helt offentligägt bolag som Norrtälje kommun och Stockholms läns landsting inrättade när de ville skapa en bättre vårdkedja i kommunen. Bolaget tar inte ut vinst och förhandlar gentemot en politisk beställarnämnd.

Peter Graf tjänar 155 000 i månaden – en ökning med 19 000 jämfört med förre vd:n – och skulle få nära fyra miljoner om han avgick.

Jan Olov Sundström (M), ordförande i Tiohundras styrelse, antyder att avtalet är blygsamt för branschen och kallar det ”helt normalt”. Men för förvaltningschefer i kommuner och landsting, vars uppgifter liknar Peter Grafs, är det en hög summa. När tidningen Vision granskade utköp av allt från högre chefer till landstingsdirektörer låg de absoluta toppnoteringarna på 2,5 miljoner i avgångsvederlag.

– Jag är emot avgångsvederlag över huvud taget. Så svårt kan det väl inte vara för en vd att hitta nytt jobb, säger Bibbi Carlsson.

Tipsa om artikeln via e-post

Tiohundras ekonomi

Tiohundra började minska på antalet anställda redan innan bolaget gick med förlust.

2009
Resultat: +10,5 miljoner
Anställda: 2 685

2010
Resultat: +16 253 189
Anställda: 2619 (-66)

2011
Resultat:–38 979 751
Anställda: 2 483 (-136)

2012
Resultat:–53 474 881
Anställda: 2 465 (-18)