Inrikes.

2014-01-30 04:50

”Sa man nej till jobb hotade de med sparken”

Tipsa om artikeln via e-post

Schemalagda timanställda. Säljtävlingar med bestraffning. Inringningar med en kvarts varsel. Flera Max-anställda som har hört av sig till ETC vittnar om tveksamma arbetsvillkor hos företaget.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Efter Dagens ETC:s Max-avslöjanden har flera anställda och nyligen anställda hört av sig. Alla vill vara anonyma och många är arga eftersom de anser att den bild av arbetsvillkoren som företaget förmedlar inte stämmer. Enligt Max är till exempel medellönen för restauranganställda 19 500 kronor i månaden före skatt.

– Det är helt bisarrt, jag vet inte hur många gratistimmar Max fått av mig. Jag har aldrig jobbat med någon som inte är biträdande chef eller restaurangchef och tjänar mer än 16 000, skriver en person som varit anställd på Max i två år, i ett mejl.

Rangordnade anställda

Förra veckan avslöjade Dagens ETC att en restaurang i Uppsala börjat rangordna de anställda i olika ligor, baserat på försäljning. Den som kom sist kunde förvänta sig ett straff. Richard Bergfors hävdar att det var ett dåligt skämt.

– Det är inget som finns på andra restauranger eller något vi tagit fram centralt. Vi ska titta över lämpligheten i det, säger han.

Enligt Josefin som slutade på Max för knappt ett år är säljtävlingar med bestraffning vanligt. Hon säger att hon vet att det förekommer på minst tre restauranger i Stockholm.

– Den som gör bäst ifrån sig vinner två biobiljetter. Förlorarna får till exempel skura spisen, vilket är ett riktigt skitgöra, säger Josefin.

Hon berättar också att det är satt i system med schemalagda timanställningar. Medarbetarna har vissa fasta arbetspass, men kan bli inringda när som helst däremellan.

– De kunde ringa mig med en kvarts varsel. Sa man nej så hotade de med sparken, säger hon.

Richard Bergfors förnekar helt att schemalagda timanställningar förekommer.

– Det finns inget sådant system, säger han.

Fotnot: Josefin heter egentligen något annat

Tipsa om artikeln via e-post