Inrikes.

2014-02-04 18:41

Moderatens försvarstal: "Jag har räknat snällt"

Tipsa om artikeln via e-post

Som ETC visat stämmer inte landstingsmoderaternas beräkningar med de kostnader som faktiskt finns. Men brevförfattaren Kristoffer Tamsons menar att han skrivit utifrån de regler som kommer gälla under valrörelsen.
   – Det hade varit oärligt annars, säger han.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

I regeringens budgetproposition för 2014 fanns förslaget om de sänkta arbetsgivaravgifterna för alla under 23 år med. Förslaget innebär också att arbetsgivaravgiften för 25-åringar höjs.

Men något beslut om en regeländring har inte fattats än och förslaget är ute på remiss.

– Jag utgår från att reglerna kommer att börja gälla från den första juli, säger Kristoffer Tamsons, som är den från Moderaterna i Stockholms landsting som skrivit det uppmärksammade brevet till de landstingsanställda i Stockholm.

Han menar att han lika gärna hade kunnat räkna på att Socialdemokraterna ville slopa den sänkta avgiften för alla under 26.

– Men det skriver jag inte. Jag skriver: "Socialdemokraterna vill chockhöja arbetsgivaravgiften för alla anställda yngre än 25 år." Annars hade det handlat om ännu högre kostnader för landstinget och det hade varit oärligt att skriva så.

– Jag har räknat snällt och räknat utifrån de två förslagen som står mot varandra i valrörelsen. Jag ville inte riskera att hamna i en diskussion om att jag räknat utifrån kostnader som inte gäller då. Jag tycker att det framgår att brevet handlar om valet, säger Kristoffer Tamsons.

Tipsa om artikeln via e-post