Inrikes.

2014-01-23 16:55
– Detta är ett brev som skrivits av en anställd på en restaurang och det är inte sanktionerat av Max. Vi tar helt avstånd ifrån det. Det är dessutom skrivet på skämt men uppenbarligen blev det inget lyckat skämt, säger Max vd Richard Bergfors.
– Detta är ett brev som skrivits av en anställd på en restaurang och det är inte sanktionerat av Max. Vi tar helt avstånd ifrån det. Det är dessutom skrivet på skämt men uppenbarligen blev det inget lyckat skämt, säger Max vd Richard Bergfors.

Max ser över rutiner efter läckor

Tipsa om artikeln via e-post

I går varnade Max vd anställda för att rösta på V och S. I dag läckte ett mejl om att en av restaurangerna bestraffar medarbetare enligt ett ligasystem. Max vd Richard Bergfors kallar strafftilltaget ”dåligt skämt” och är bekymrad över att anställda läcker.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

– Att det läckt två interna brev tycker jag är olyckligt och bekymmersamt. Under mina tolv år som vd har jag inte varit med om det tidigare. Helt klart är att vi får sätta oss ner och se över rutinerna, säger Richard Bergfors.

I går publicerade medier över hela landet ett mejl där vd:n varnade anställda för att rösta på Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

I dag avslöjade Dagens ETC att en restaurang i mellansverige rangordnar medarbetarna i ligor från elitserien till korpen. Placeringen bygger på hur mycket extra tillbehör, som dipsåser, plusmenyer och efterrätter, de anställda säljer. ”Den som kommer sist i Korpen får en liten bestraffning”, uttrycker restaurangchefen det i mejlet.

– Detta är ett brev som skrivits av en anställd på en restaurang och det är inte sanktionerat av Max. Vi tar helt avstånd ifrån det. Det är dessutom skrivet på skämt men uppenbarligen blev det inget lyckat skämt, säger Richard Bergfors.

En anställd som Dagens ETC pratat med tycker att det känns obehagligt att medarbetarna rangordnas och måste konkurrera sinsemellan. Hen oroas över formuleringen om bestraffning.

– Jag är lite orolig över vad bestraffning innebär. Kommer det att leda till uppsägning, eller handlar det bara om att man får städa soprummet? Oavsett vilket känns det obehagligt att ha hot hängande över sig på det här sättet.

Efter att Dagens ETC publicerat det interna mejlet skickade Max sin värdegrundschef Per Larshans till den aktuella restaurangen för att tala med medarbetarna.

Han säger att Max absolut inte sysslar med bestraffningar. Medarbetare som säljer dåligt riskerar varken repressalier eller enskilda samtal.

Hur tycker du att det står till med företagskulturen på Max?

– Vi står verkligen för allas lika värde och jobbar med våra chefer med detta, säger Per Larshans till Dagens ETC.

Har ni misslyckats med det arbetet på den aktuella restaurangen?

– Jag kan konstatera att något slagit fel på just den restaurangen. Vi jobbar med att skapa en positiv stämning.

Några repressalier mot den restaurangchef som som uppfann ligasystemet blir det troligen inte, enligt Richard Bergfors.

– Alla kan uttrycka sig fel i tal och skrift. Jag gjorde det själv i månadsbrevet som läckte ut. Det är mänskligt att fela, säger han.

 

 

Vet du mer? Mejla oss på dagens@etc.se.

Tipsa om artikeln via e-post