Debatt. .

2017-06-19 08:00
Bild: Tomas Härenstam / TT

Hur ser er lösning ut?

Debattören undrar vilka gränser tidigare debattörer tänkt ska gälla.

I Dagens ETC den 9 juni skriver två socialdemokratiska israelvänner att vad som skulle kunna få till stånd en tvåstatslösning och få stopp på den israeliska ockupationen är solidaritet med den israeliska vänstern. Men vilka landområden skulle ingå i en palestinsk stat och hur skulle alla bosättningar på Västbanken och alla israeliska bostäder i den arabiska delen av Jerusalem hanteras? 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Skribenterna nämner vissa arabstaters motstånd mot Israels existens. Ger detta Israel moralisk rätt att behålla ockuperad mark och alla bosättningar på denna mark? Vilka gränser har skribenterna tänkt ska gälla? 1967 års gränser eller några nya gränser där man tar hänsyn till många israelers önskan att betrakta dessa bosättningar som en del av staten Israel?

Den nuvarande högerregeringen i Israel är inte intresserad av en tvåstatslösning. Det har den visat gång på gång. Hur föreställer sig skribenterna att en tvåstatslösning skulle se ut om den israeliska vänstern lyckas ta över regeringsmakten någon gång i framtiden?